perjantai 2. syyskuuta 2011

Olutta Oulussa

Jäsen UM muistelee Oulun reissua

Palatakseni menneeseen, eli Oulun reissuun. Kävin Oulussa parin viikon koulutuksessa elokuussa 2011.

Kävin tutustumassa Oulun kaupungin keskustan baari- ja olutvalikoimaan vierailemalla Hemmingways-baareissa. Oulussahan on kaksi Hemmingway'ta, molemmat keskustassa parin korttelin sisällä. Toinen sijaitsee Rotuaari-kadulla ja toinen hotelli Apollon yhteydessä. Molemmissa tuli maisteltua erinomaisia oluita.

Suurimpana motivaationa olut- ja baarikierrokselle oli saada pitkästä aikaa black velvet -juomaa (puolet Guinnessia, puolet kuohuviiniä). Valitettavasti ensimäisessä baarissa ei ollut Guinnessia hanassa. (Guinness tölkissä on kirous! Se ei maistu läheskään oikealta oluelta!) Täten sovelsimme baarimestarin kanssa ohjetta, eli korvasimme Guinnessin muulla tummalla oluella. Tällä kertaa se oli tumma Leffe-olut (La Leffe Brune?). Taivaallista! Hedelmäinen maku, virvoittava... Pisteet vähintään 4½...

Myöhemmin vertailun vuoksi join yhden tuopillisen pelkkää tummaa Leffeä. Pakko todeta, hedelmäinen maku tulee oluesta(kin). Tai siis olut hedelmäisempi kuin esim. Guinness. Makea maku ei siis johtunut pelkästään black velvetiin lisätystä kuoharista... =)

Muut juomat ja oluet

Hoegaarden Witbier (+ sitruuna), saksalainen vehnäolut, pisgteet 3 - 3½
- raikas, hedelmäisempi normiolueen verrattuna

Budejovický Budvar Premium Dark Lager, tsekkiläistyylinen tumma lager, pisteet 2½
- perus tumma olut, ei mitään järisyttävää ominaismakua

Franziskaner, saksalainen munkkiolut, pisteet 3½
- raikas, makea(hko), sopiva meittin mieleen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti